Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да су приступи председника Русије Владимира Путина и шефа Беле куће Доналда Трампа према међународмним односима веома слични

reuters

– То заиста тако изгледа. Обојица инсистирају на приоритету националних интереса и добро знају да је у њиховим националним интересима да одржавају добре односе са партнером, сигурни су да су ови односи узајамно корисни и спремни су да узимају у обзир мишљење оног другог – изјавио је Песков.

Према његовим речима, Русија стрпљиво анализира приступе садашње америчке администрације.

– Ми разумемо да им је, садашњој администрацији, још увек потребно време да јасно формулишу своје идеје према Русији – нагласио је он.

Политичар је нагласио да низак ниво односа са САД представља опасност, и изразио наду да ће бити боље.

Песков је изјавио да је низак ниво поверења Американаца према Русији последица интензивне антируске пропаганде која се води у САД.

Он сматра да је низак рејтиг председника Русије Владимира Путина у САД последица дугорочне антируске кампање.

Ap photo

– То није проблем, али то изазива код нас жаљење. Ми разумемо такве показатеље, јер већ више од годину дана америчка публика је објекат оштре антируске кампање – навео је представник Кремља у интервјуу телевизији Еј-Би-Си.

По мишљењу Пескова, као резултат оваквог информационог притиска дошло је до тога да се Американцима сада чини да су руски хакери свуда, да су у сваком фрижидеру и на сваком ћошку.

Током програма америчке телевизије, прес-секретар председника Русије је навео да се односи између Русије и САД налазе у лошијем стању него за време хладног рата.

Песков сматра да бивши помоћник председника САД за националну безбедност Мајкл Флин и руски амбасадор у САД Сергеј Кисљак нису могли да разговарају о укидању санкција Русији, додавши да „ни амбасадор Кисљак ни генерал Флин нису могли да доносе такве одлуке“.

Руски дипломата је нагласио да је Кисљак изврстан дипломата, али да није шпијун.

Извор: informer.rs