Одлуком стручне комисије, састављене од уредника Музичке редакције Радио – телевизије Србије, за представника Србије на такмичењу „Junior Eurovision Song Contest 2020“ изабран је Петар Аничић и песма „Откуцај“.

Петар Аничић је рођен 2006. године. Одличан је ученик осмог разреда ОШ „Павле Савић“ у Београду.

Музику је почео да учи са четири године, са шест година уписује нижу музичку школу „Мокрањац“ у Београду, одсек клавир, а већ наредне године, пише своју прву композицију под називом „Брзо трчим“.

Током школовања Петар је наступао на бројним концертима, јавним часовима и на такмичењима на којима је освајао награде.

На Републичком такмичењу ученика музичких школа Србије 2017. године освојио је другу награду, на општинском такмичењу соло певача „Златна Сирена“ Демус 2017/2018 заузео је прво место, а потом и на градском такмичењу такође прво место са убедљивих 99 поена.

Поред музике, Петар воли историју и географију, језике и спорт.

Тренутно тренира веслање у Веслачком клубу „Партизан“ и свима би препоручио овај спорт јер, како каже, вода смирује и инспирише, а веслање активира све мишиће, развија физичку и менталну снагу. Петар воли позитивне, ведре, комуникативне и духовите особе.

Учешће на такмичењу „Junior Eurovision Song Contest“ – „Дечјој песми Евровизије“ које је планирано да се одржи 29. новембра у Варшави, у Пољској, за Петра Аничића је велики изазов, одлична прилика да се искаже и да представи своју земљу у најлепшем светлу.

Оставите Коментар