Пре тачно пет година у Истанбулу, уочи утакмице између кошаркаша Галатасараја и Црвене звезде, убијен је навијач црвено-белих Марко Ивковић, а са Малог Калемегдана поручују да ће заувек чувати сећање на настрадалог младића.

  • Наш „Јагода“ је мучки убијен у нападу на групу навијача нашег клуба у Истанбулу у унапред припремљеној заседи, уочи меча Галатасараја и Црвене звезде у Евролиги, тог петка 21.новембра 2014.године. Сахрањен је три дана касније на Бежанијском гробљу. Од тог убиства прошло је тачно пет година, а ни данас породица, пријатељи, КК Црвена звезда, сви којима је црвено-бела боја при срцу, сви разумни, добронамерни, не добијају одговор на једино питање – зашто је момак коме је једини грех био што је бескрајно волео своју Црвену звезду морао да изгуби свој живот? – наводи се у саопштењу српског шампиона.

Како се истиче, КК Црвена звезда ће на сваки могући начин чувати сећање на Марка Ивковића, дечака који је волећи своју Звезду, само желео да буде уз свој тим и бодри га на утакмици у Истанбулу.

И ове сезоне, у фебруару 2020. године Звезда ће организовати квалификациони турнир Евролиге, који у знак сећања на “Јагоду” од 2016. године носи назив “Марко Ивковић”.

Оставите Коментар