Драги брате Мило, да не ваљаш, реално не би владао 30 година. Истина, било је ту и покрадених избора и фантомских бирача и куповине гласова, било је и када су те на власти држали гласови купљених мањина, али што се други нису досетили? Две руке и две ноге имају вала као и ти!

Истина је, грешио си, али млад си још, брате, а и лепо ми изгледаш: човек се учи док је жив. Полако, у наредних 30 година усавршићеш ти све где је шкрипало, а ако и не стигнеш баш све, не брини, утабао си стазу за престолонаследника Блажу.

Али, живота ми, доктор си – многима је властодршцима страна сила долазила главе. Једна. А, ти си имао посла са више и све си их зајебао.

Превеслао си италијанску мафију, показао си да су серија Б за тебе.
Русима си се умиљавао, купили ти државу, па си им забио нож у леђа.
Кад год су хтели Амери да те скину, направио си маневар и наместио се лепше у крилу.

Изиграо си и домаће мангупе.
Клео се у Слобу, па га сахранио.
Клео се у Југославију, па је уништио.
Клео се у Свету, па га потопио.
Клео се у Кнежевића, па га издао и опљачкао.
Клео се у српство, па се окренуо Секули Дрљевићу.

Па, друже мој поштени, ни омиљени ти потрчко Дејо није тако дриблао док је Берлускони влажио на њега!

У свему томе, ниси изгубио добар смисао за хумор, а није то лако уз толике бриге.

Избацио си Његоша из државе која се на њему темељи.
Избацио си Светог Саву из његовог града.
Онако, из досаде, измислио си нову нацију, нову химну (Секулину), нову цркву и нова слова!
Коначно, успомоћ испичутуре, лажног војводе из Зубиног потока који је трговао свињама и психичког болесника оптуженог за убиство, све уз Катнићеву причу о праћкама конструисао си сулуду теорију о државном удару и осудио људе на основу тога!

Као традиционалан и патријахалан човек, ниси заборавио на најближе: отуђе се људи на власти, али ти не. Сину електране, сестри послове са банком и Телекомом, брату све остало. И још им опет не ваљаш, него љумоборно, просто, пучина: они са својом родбином не причају, па завиде вама што сте хармонична породица.

Не би велики Мило, ти био ти, да не оставиш трага: јесте, свашта су смислили и Тесла и Пупин и Миланковић и многи људи са овог простора, али сви они реално падају у други план у односу на тебе.

Пошто си, а то ти вољом народа, макар и измишљеног, припада, покрао све земаљско, постао си први владар у историји света који је почео да пљачка и небеско! Остаће златним словима твоје име уписано у историју, сваки ти диктатор позавидети бритво поштена може!

Нек цркну душмани, добри мој Мило. Што их више цркне, више гласова из подземља за тебе на наредним изборима. Прича се да тамо јаке везе имаш, поготово последњих дана.

Не дај се, брате, са нестрпљењем очекујем твоје потезе у наредних 30 година!

Верни фан,
Томо Ловрековић

1 KОМЕНТАР

  1. VALA SVAKA MU JE NA MESTU , ALI MNOGO JE VIDOVIT , DADE MU FORE 30 GODINA ,DA SE NIJE MALO ZEZNO PA JE PERMUTIRAO , NA 30 DANA ILI KAO ONO STO SE DAJE KADA NEKOGA ,,ZIVOG,, SAHRANIS PA MU DAS FORE 40 DANA , CEKAMO ISHOD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply