Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не разуме због чега се појавила хистерија око нових радова на Тргу Републике у Београду и оценио да је заменик градоначелника Горан Весић урадио „баш све како је требало, јер није проблеме стављао под тепих“.

„Да ли држава даје више пара због тога што је неко направио грешку у пројекту? Не. Да ли је град крив? Не. Осим што није ни мало шарматан нити симпатичан, као и ја, да ли је Весићев посао био да им запрети меницама и гаранцијама? Да ли је то урадио? Јесте“, рекао је Вучић новинарима приликом посете просторијама Удружења породица киднапованих и несталих на Kосову и Метохији.

Вучић је рекао да је Весић „крив“ једино што се одазива на суђења на које га зове Драган Ђилас и тамо га „разбија“, због чега „плаћа велику цену у свим Ђиласовим медијима“.

„А иначе сам поносан на то како се у Београду гради и пресрећан сам јер ће се за 20 година причати да је то урађено, ја се надам у Вучићево а не у Весићево време“, рекао је он.

Вучић је рекао да види да се води хајка против свега што се гради у Београду, иако су на сваком кораку видљиве промене на боље.

„Kојим год мостом да идете, видите колико је Београд лепши. Славија је уређен трг са фантастичном фонтаном. А они су тамо сипали детерџент, уништавали је моткама стручњаци. И за све што су имали против – све изгледа лепше“, рекао је он на питање хоће ли да смени Весића.

  • Могао сам да га сменим и да вам дам материјал за пљување у наредним месецима, али због чега? Због тога што град неће платити ни динара? Не пада ми напамет – рекао је Вучић.

Оставите Коментар