Велико је питање како се расподељује новац који су САД издвојиле за помоћ Украјини, с обзиром на недостатак независности кијевских власти, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у интервјуу за РИА Новости.

„Чини ми се да, искрено говорећи, о САД не вреди ни говорити, јер је све јасно. Сваки њихов нови корак погађа њих саме, и економске санкције и друго. И велико је питање где је тај новац? Јер ми само слушамо о додељеним количинама, испорукама, али како се даље расподељује, међу киме, ко дели те колосалне суме унутар Сједињених Држава, или ван њих, с обзиром да кијевски режим као независна јединица апсолутно не постоји – све ово је велико питање“, рекла је Захарова на маргинама Међународног економског форума у ​​Санкт Петербургу.

Од почетка руске војне операције у Украјини, САД су Кијеву пружиле војну помоћ од укупно 5,6 милијарди долара, изјавио је у среду Џон Кирби, координатор Савета за националну безбедност за стратешке комуникације у Белој кући. Амерички председник Џозеф Бајден најавио је да његова земља Кијеву даје додатни пакет војне помоћи у укупном износу од око милијарду долара.

Оставите Коментар