Милена Дравић и Драган Николић добиће трг на Врачару где је почела изградња платоа који ће имати пет нових стабала, осам паркинг места за бицикле, пет нових клупа и једну чесму.

Како се планира трг би требало да краси скулптура „Образ уз образ“, названа по култном шоу-програму који је водио овај глумачки и животни тандем, а који је режирао Здравко Шотра.

  • Драго ми је да се неко сетио Милене и Драгана, то ће обрадовати многе људе којима су Милена и Драган учинили много радости и задовољства у животу – рекао је Шотра.

Прена његом речима још се сећа се како су га пре 50 година звали кад су хтели да се прави шоу „Образ уз образ“.

  • Рекао сам да не умем то да радим, шта не умеш, узми човече мало шале, мало плеса… Испоставило се да је то један од најтежих послова које сам радио у животу, али имао сам Милену и Драгана, већ је то много значило. Тај неодољиви шарм који је зрачио из њих, био је такав да смо ми од почетка освојили читаву Југославију. Загреб, Љубљана, Сарајево, са свих страна стизале су хвале и то нас је обавезивало да наставимо тако и то је била највећа тешкоћа, та обавеза да будемо на неком нивоу, да сачувамо добар укус, добру меру, а да буде све духовито. Да нешто буде духовито, то је нешто најтеже, зато многи то избегавају – рекао је Шотра.

Како редитељ вели најдраже му је што има од тога један цртеж који је неки карикатуриста направио.

  • Ја стојим и држим њихове главе састављене образ уз образ, да испадне да сам ја саставио две племените душе – каже, додајући да има много лепих успомена.

Сећа се да су „довукли“ светску звезду, италијанску глумицу Ђину Лолобриђиду.

  • „Била је код Тита на Брионима, војни авион је возио, па је вратио, овде је била модна ревија. Некако сам је убедио да учествује у програму ‘Образ уз образ’. Онда је желела да види, па је била изненађена што је у колору, каже па ми у Италији још немамо колор, а ја кажем ми смо у свему увек били авангарда“, каже Шотра.

Шотра мисли да данас нема глумаца као што су били Милена и Драган.

  • Немамо, данас има добрих глумаца, сјајних, али нема особених личности. Некада су постојале, не само да је доабр глумац, него нешто изнад тога, особена личност, то су Милена и Драган, зато ће имати овај трг- рекао је он Шотра.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар