Драган Илић Лимар, председник Месне заједнице Бели Поток и функционер Српске напредне странке у подавалским селима, монструозну лаж – да је недавно ухапшени криминалац Филип Kораћ финансирао СНС – пласирао је по налогу актуелног министра одбране Небојше Стефановића, сазнаје Објектив.

Илић је ту лаж изнео у интервјуу најновијем издању недељника НИН, који су као по команди брже боље пренели и остали опозициони и прозападни медији, попут Нове и Н1.

Илић, иначе, одавно важи за човека од Стефановићевог великог поверења. Њихова сарадња започета је када је контроверзни сурчински бизнисмен Љубиша Буха Чуме упознао Илића са Биљаном Поповић Ивковић, некадашњом државном секретарком у МУП, у време када је министар полиције био Стефановић.

Она је Илића одмах повезала са Стефановићем, који је у то време био и шеф београдског одбора СНС, а он Илића поставља за повереника СНС за подавалска села и председника МЗ Бели Поток.

Од тада, па све до данас, Илић све што ради ради по налогу Стефановића, чак и након што је овај смењен са места шефа београдског одбора СНС.

Симптоматично је да овај удар Стефановића – који важи за миљеника западних центара моћи – на сопствену странку, председника Александра Вучића и државу долази у тренутку најстрашнијих притисака Запада на Србију да уведе санкције Русији и призна независност лажне државе Kосово.

Оставите Коментар