Снимак са Таре, на коме се види човек који неуспешно покушава да истопи грудву снега, изазвао је велике полемике на друштвеним мрежама. Он ту појаву повезује са авионом на линији Ријад-Франкфурт, који је приликом прелета испрскао Србију чудним хемијским агенсима.

Пошто је узео снег и сабио га у грудву, он је почео да га загрева упаљачем.

  • Данас је почео падати снег на +8, што је немогуће за нормалан снег. Авион нас је лепо испрскао. Имамо снег који није снег. Не топи се и јако лепо црни као пластика. Воде нема, јако је врућ, што је занимљиво. Да не поверује човек. Шта је ово Бог само зна или они који су ово направили. Истопили смо пола грудве и ни капи воде – чује се на снимку.

Иако је господин Петронијевић уверен да је у питању нека велика завера, ипак постоји крајње једноставно објашњење, које нема везе ни са кемтрејлсом и авионима који нас засипају хемикалијама.

Проста, елементарна физика нам може открити шта се уствари дешава на снимку.

Дакле, одмах да утврдимо – снег се топи али је сама грудва снега пуна микроскопских ваздушних „џепова“ који упијају ту воду.

Kада се пламен упаљача приближи грудви, кристали снега који су на површини се отопе и пређу у течно стање, али ту течност унутрашњост грудве упије, односно увуче у своје микрошупљине.

То користи и народ који живи у вечном снегу и леду – Ескими, који при градњи својих домова користе ову особину снега да се изолују од ниских температура спољне средине.

sneg

Са друге стране, црн траг на грудви остаје због чађи из упаљача, која се накупила на површинском слоју снега. То се увек дешава када је смањен доток кисеоника, као у овом случају.

Да је у питању једноставан природни феномен, који има везе само са законима физике, указали су и корисници твитера.

sneg

Још боље је чињеницу да грудва снега апсорбује воду, једноставним експериментом показао пре неколико година и један корисник Јутјуба у свом видеу.

Он је на врели тигањ ставио грудву која је почела да се смањује, али воде у првим моментима није било у тигању, управо јер ју је грудва упијала ка унутра, попут сунђера. У једном тренутку, када течност попуни све шупљине грудве, она почиње да се топи и оставља воду за собом по дну тигања.

Оставите Коментар