Предраг Цвијовић, Срђан Пивљанин и Владислав Зиндовић, напустили су Демократску партију социјалста (ДПС).

То је казао Цвијовић, обраћајући се грађанима, испред цркве Свете Петке у Пљевљима, након протестне шетње централним градским улицама.

Њих тројицу јутрос је у манастиру Свете тројице орденом Бијелог анђела одликовао владика Милешевске епархије за допринос у одбрани Српске православне цркве.

„Пред нама се поставио избор два пута од једног се морало одустати. Одустали смо од партије, напустили смо партију. Изабрали смо цркву, изабрали смо вјеру, изабрали смо Христа, изабрали смо Бога“, рекао је Цвијовић.

Он је казао да је спорни Закон о слободи вероисповести нови почетак удара на православље.

„Као никада прије морамо вољети људе. Људи су дивна бића наше цивилизације обични људи небитно којој цивилизацији или религији припадају, исламу или хришћанству исти смо сви. Морамо бити свјесни да нас неки зли људи желе завадити до рата и да се морамо томе супроставити. Морамо појачати нашу хришанску љубав најприје према ближњем свом а онда и према свим људима“, рекао је Цвијовић.

На крају свог обраћања грађане је позвао да у недељу изађу на изборе и гласају по сопственој савести и милости.

И владика Милешевске епархије позвао је грађане да изађу у недељу на изборе и гласају „за одбрану светиња“. Позвао је на мир и слогу.

Оставите Коментар