Један од уредника на Радију Црне Горе Жарко Божовић величао је злочиначку акцију “Олуја”.

У једном од коментара, Божовић је написао да је „Олуја ослободилачка акција захваљујући којој је Хрватска вратила своју окупирану територију“.

Фото: Facebook printscreen
Фото: Facebook printscreen

Прегледом његовог профила, доминира парола „Никад више 1918“, као и да је Божовић ватрени навијач хрватске репрезентације.

Како се може видети, тугује за Сребреницом и тамошњим жртвама, а „Олуја“ и прогон и злочини над Србима су му ослободилачка акција.

Хрватска војска је 4. августа 1995. године на подручју Републике Српске Крајине почела операцију „Олуја“, у којој је убијено или нестало око 2.000 Срба, а протерано више од 220.000.

Дан касније, 5. августа, хрватска војска ушла је у готово потпуно напуштен и претходно гранатама уништен Книн, у којем је пре „Олује“ живело више од 90 одсто Срба. Са територије Републике Српске Крајине кренуо је талас избеглица у којем је било више од 200.000 људи.

Према подацима Документационо информационог центра „Веритас“ током хрватске војно-полицијске акције „Олуја“ из својих домова протерано више од 220.000 хиљада крајишких Срба, а на евиденцији се налазе имена 1.869 погинулих и несталих Срба, од чега је 1.220 цивила.

Оставите Коментар