Милорад Додик, председник РС, однео је победу на изборима у Републици Српској, саопштено је на основу 72 одско пребројаних гласова!

Додик је, на изборима за српског члана Председништва БиХ добио око 56 одсто гласова, а још убедљивија победа забележена је у Бањалуци, где 65 одсто има Додик, а Иванић 33 одсто, саопштио је Радован Kовачевић!

На основу 72,60 одсто обрађених бирачких места има Додик 56 одсто гласова, додао је Kовачевић. Додик је добио 256.000 гласова, а Иванић 200.000, навео је портпарол СНСД.

На општим изборима грађани БиХ данас су бирали чланове Председништва БиХ, посланике у државном и ентитетским парламентима, председника и потпредседнике РС и представнике за кантоналне скупштине у ФБиХ.

Портпарол СНСД Радован Kовачевић је најавио долазак кандидата за српског члана Председништва БиХ Милорада Додика у изборни штаб у Бањалуци. На 39 одсто обрађених бирачких места председник Милорад Додик је освојио 57 одсто гласова а Младен Иванић 43. Председник Додик већ је освојио 120 хиљада гласова, а Иванић 90.000.

У СНСД сматрају, како је истакао, да је предизборна кампања за овогодишње опште изборе дефинитивно била „најпрљавија у историји РС, уз мешање страног фактора“.

„Ту посебно мислим на опозицију која није бирала средстава и користила је најригидније увреде и фашистичке пароле како би вређала наше кандидате и чланове њихових породица“, казао је Kовачевић на првој вечерашњој конференцији за новинаре у Изборном штабу СНСД.

Он каже да верује да су „такво понашање бирачи данас казнили“. Према информацијама ЦИK БиХ у Српској је до 15 часова изашло 41, 81 одсто грађана, што је знатно више него у 2014. години.

Велика излазност грђана је забележена у Бањалуци И то у градском подручју.

Према последњим незваничним информацијама до 19 часова на 70 одсто бирачких места у Бањалуци излазност је била 59,8 одсто, што је значајно више него пре четири године.

Иначе, излазност забележена у Републици Српској је знатно већа у односу на излазност у Федерацији БиХ.

--