Лидер Српске Деснице, Миша Вацић, на свом Фејсбук профилу истакао је да је могуће присуствовати светој васкршњој Литургији поштујући мере заштите од вируса COVID-19 које је Влада Републике Србије прописала. Вацић наводи да би то била победа живота над смрћу.

Како наш портал сазнаје, вођа српских десничара се приватно заложио да се омогући присуство Литургији и подржао молбу и предлог Синода СПЦ да се одобри укидање забране кретања на Васкрс од 05 до 10 часова, чиме би се верницима омогућило да присуствују светој Литургији.

“Остаје нам вера и нада да ћемо бити на Литургији, поштујући мере физичке дистанце од два метра, безобзира што је донет полицијски час од четвртка до уторка. Оно што нико не може да нам одузме је вера да ће се ипак државни врх уразумити и дати измењену одлуку, где ће се дозволити Литургија, ако не у недељу, макар у понедељак ујутру“, поручује Миша Вацић.

Да ли ће Миша Вацић, износећи свој став, који у овом тренутку подржава велики број верника, успети да утиче на одлуку председника Републике Србије Александра Вучића- остаје да сачекамо.

Оставите Коментар