Завршетак календарске године увек је прилика да се баци поглед уназад, да се протекло време анализира, детаљно сагледа и вреднује – како квалитативно, тако и квантитативно. Ова, 2020. година, која је на измаку, по много чему је специфична, при чему пре свега мислим на пандемију корона вируса која још увек траје и чију ће свеукупност ефеката бити могуће прецизно сагледати тек у годинама које су пред нама, што битно ограничава могућност реалне евалуације периода који смо проживели, истакао је Зоран Ђорђевић, члан Председништва Српске напредне странке.

Оно што је непобитна чињеница јесте да је Република Србија, њена Влада и највише руководство државе, оличено у председнику Александру Вучићу – учинила све да грађани Србије не буду у ситуацији да им протекла година буде једна од оних коју су – „појели скакавци“ – да парафразирам великог Пекића. Напротив.

Када то кажем, имам у виду аргумента исказана у бројним километрима нових аутопутева, у новим фабричким халама, новим и оним постојећим, од кризе и њених ефеката сачуваним, радним местима за грађанке и грађане Србије. Аргумента заснована на стабилној фискалној, монетарној и економској политици, које – упркос свим недаћама на глобалном нивоу – бележе фантастичан резултат, озваничен и у признањима релевантних међународних финансијских институција, према којима ћемо бити међу првим земљама у свету по укупним економским показатељима. Аргумента отелотворена у стотинама квадрата нових болница, као неспоран, адекватан, правовремен и визионарски одговор на ситуацију изазвану пандемијом. Аргумента преточена у реалне новчане износе који су усмерени на одржавање привредне активности многих привредних субјеката, нарочито у оним гранама на које је пандемија имала највише утицаја, али и као помоћ, појединачна, лична помоћ, свим грађанима наше државе. Аргумента видљива и мерљива, сваком добронамерном и политички неострашћеном човеку, кроз свакодневну бригу, труд, напор и конкретне поступке које Влада Републике Србије и председник Александар Вучић предузимају да се наша држава и сви њени грађани сачувају и заштите у највећој могућој мери од пошасти која тренутно прети целокупној људској популацији. Аргумента која је немогуће порећи, осим од оних којима је порицање Србије и њених резултата једина политика и једини политички и сваки други програм.

На њихову велику жалост, поред тога што немају никакав политички нити икакав други програм, изгледа да немају ни могућност да схвате да је управо то – неимање програма, плана, визије, храбрости, знања, умења, вештина и компетенција – узрок што немају ни политичку подршку међу грађанима Србије и што никако, сви заједно, не успевају да освоје чак ни онај број гласова на изборима, од 3%, који би им омогућавао да стекну какав-такав и колики-толики политички легитимитет да ту своју апсолутну јаловост у свему бар могу да додатно потврђују у, за то предвиђеном месту, Народној скупштини.

Између политике – мрзим Вучића и то ми је једини план и програм, и политика које управо Александар Вучић креира, а које Влада Републике Србије спроводи, са циљем да Србија стално напредује, на свим пољима – заиста није тешко изабрати и заиста је за чуђење како тзв. лидери нечега што себе назива опозицијом не виде да грађани Србије не желе њихове лажи, обмане, клевете, увреде, не желе њихове простаклуке, говор мржње, нискости и подлости недостојне иоле васпитаног човека, као што не желе да их воде они чији је лични интерес и лична корист главни покретачки мотив и циљ.

Србија, на челу са Александром Вучићем, ову, 2020. годину, упркос свему, и упркос онима који то не желе да признају, завршава са најбољим могућим резултатима у датим околностима, које су и много моћније и развијеније државе суочиле са бројним и разнородним изазовима и проблемима. То је чињеница. То је аргумент. То је реално мерљиво и доказиво. Управо нас све то, и достигнуто и постигнуто, усмерава ка ономе што нас очекује у наредној години, а што је председник Вучић, у свом обраћању, и истакао – обезбеђење мира и стабилности, очување здравља и побољшање животног стандарда грађана Србије. Нимало лаки задаци и циљеви, али не и неоствариви, нарочито за оне који су се својим преданим радом до сада доказали и којима је Србија и њени грађани на првом, и једином, месту на листи приоритета.

И, без обзира на све кроз шта смо прошли, као и на оно што нас још очекује у овој борби која траје, упркос „скакавцима“ и њиховој алавој најезди, остварићемо зацртане циљеве и – победићемо. Победиће Александар Вучић. Победиће аргументи, чињенице, резултати и истина. Победиће Србија. Живела Србија!

Оставите Коментар