Фудбалер Манчестер Јунајтеда и репрезентативац Србије, Немања Матић је одбио да носи цвет мака на свом дресу током „недеље сећања“, рекавши да га то подсећа на НАТО бомбардовање Србије 1999. године.

Цвет мака обележава сећање на војнике страдале у Првом светском рату, с тиме што су Британци ове године проширили мало то значење и на све погинуле њихове војнике, па и на оне који су страдали у НАТО акцијама.

Легендарни коментатор Милојко Пантић је у свом видео прилогу објаснио Матићу шта значи цвет мака и да нема везе са НАТО бомбардовањем Србије.

Подсетио је Пантић и на великог поету Изета Сарајлића који је написао песму „Вечерас ћемо за њих вољети“ посвећену црвеним маковима из војничких страдања 1918. године.

Пантић је такође поручуио Матићу и да су његови сународници земљаци четири године држали под опсадом, бомбардовали и гранатирали грађане Сарајева.

Milojko Pantić održao lekciju Nemanji Matiću podsjetivši ga na opsadu Sarajeva

Milojko Pantić održao lekciju Nemanji Matiću podsjetivši ga na opsadu Sarajeva!Fudbaler Manchester Uniteda i reprezentativac Srbije, Nemanja Matić je odbio da nosi cvijet maka na svom dresu tokom "nedjelje sjećanja", kazavši da ga to podsjeća na NATO bombardovanje Srbije 1999. godine. Cvijet maka obilježava sjećanje na vojnike stradale u Prvom svjetskom ratu.Da je Nemanja Matić "polupao lončiće" pojasnio mu je i legendarni TV komentator i novinar iz Srbije Milojko Pantić. Pantić je u svom video prilogu objasnio Matiću šta simbolizira cvijet maka i da nema veze sa NATO bombardovanjem Srbije. Podsjetio je Pantić i na velikog poetu Izeta Sarajlića koji je napisao pjesmu "Večeras ćemo za njih voljeti" posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine i tako dao veliki doprinos balkanskoj kulturi sjećanja na ovaj događaj. Pantić je također podsjetio Matića i da su njegovi sunarodnjaci i nekadašnji zemljaci četiri godine držali pod opsadom, bombardovali i granatirali građane Sarajeva.

Posted by Retrospektiva on Wednesday, November 14, 2018

– Драги наш добри дечаче Немања, мораш да знаш да цвет мака нема везе са НАТО пактом, а твоји и наши сународници су читаве четири године бомбардовали и гранатирали становнике града Сарајева. У том Сарајеву живео је велики поета Изет Сарајлић који је написао песму „Вечерас ћемо за њих волети“ посвећену црвеним маковима из војничких страдања 1918. године и тако дао велики допринос балканској култури сећања на овај догађај. Показао је тиме како треба поштовати све, а не само своје жртве. Драги наш добри Немања Матићу.

Advertisements
--