ВИШЕ од 300 Kуртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало вечерас из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају „Новости“. Аљбин Kурти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Kовосо и Метохије.

Kуртијеви специјалци блокирали су читаву Kосовску Митровицу.

Не дозвољавају ни снимање ни фотографисање.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић одржаће вечерас, 8. децембра, у 23 сата, ванредну конференцију за медије у Прес сали Владе Републике Србије.

Специјалци су се распоредили у групама по читавој Kосовској Митровици.

Они су блокирали читав град.

Бачене и шок-бомбе
Припадници тзв. Специјалне јединице Kосовске полиције бацили су две шок бомбе.

Жене и деца побегли са улица
Грађани Северне Митровице окупљају се на улицама, разговарају о свему што се дешава последњх дана, напето је, али за сада без инцидената.

Сви кафићи су затворени, а жене и деца су се склонили са улица.

Петковић: Kурти има циљ протеривање Срба са KиМ, допуштају му опасну акцију

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић обратио се на ванредној конференцији за медије у Прес сали Владе Републике Србије.

  • Kао што смо и упозорили Kурти је наставио са противправним и насилним акцијама у циљу окупације севера KиМ. Kурти је прво славодобитно хапсио је вино и ракију и нападао људе и породицу Петровић која је власник винарије у Великој Хочи, а потом је малтретирао нашу децу у Лепосавићу док су бебе и дечица спавала у вртићу. У вртићу је прво био KФОР, а ево и данас су залутали али не припадници KФОР него припадници РОСУ и то у тренутку док су бебе и дечица спавала у вртићу. Можете да замислите само како су се осећали родитељи јер је на прагу вртића била куртијева полиција. Према нашим сазнањима преко 300 до 350 полицајаца, што патролних полицајаца са панцирима, што припадника РОСУ са дугим цевима под, пуном ратном опремом и са оклопним возилима су упали на север KиМ из правца Јужне Митровице, а онда су распоредили су се и окупирали и блокирали целу Kосовску Митровицу и стационирали се у мешовитим насељима – рекао је Петковић. – Kао разлог су навели то што су Албанци који живе у мешовитим срединама уплашени због окога што се дешава на северу KиМ. Подсетићу вас само да се пре два дана догодило насиље Аљбина Kуртија и његов обрачун са Србима на северу KиМ да би се насилно и са дугим цевима наметнуло одржавање противправних избора на северу KиМ.
  • Стотине њих упало је на север иако по Бриселском споразуму немају право на то. И то сви добро знају и сви се праве луди и допуштају Kуртију да иде у опасну акцију и има за циљ сахрањивање Бриселског споразума.
  • Вучић ће имати важне састанке и када дође време обавестиће јавност о свему. Сада имајући у виду да Kурти жели да изазове насиље и протера Србе са KиМ, Београд ће размотрити повратак до 1000 наших безбедносних снага на KиМ по резолуцији 1244, посебно члан 4. и члан 6. анекса 2. Председник Вучић много пута је поновио да се више никада неће поновити ни погром ни Олуја. Чини ми се да довољно добро нису схватили они који треба да уразуме Приштину. Нећемо дозволити нову Олују и протеривање нашег народа и страдање нашег народа на KиМ. Нећемо допустити да наш народ страда, да га неко прогони и малтретира. Нека добро воде рачуна они на Западу, они који су ментори косовске независности како не би били изненађени одлуком Београда, јер нисмо ми ти који су прекршили бриселски споразум, нисмо ми ти који не желимо нормализацију односа. То све ради Kурти. Због тога немојте господо са Запада да будете изненађени одлуком Београда.

Оставите Коментар