После хапшења свештенства Српске православне сркве (СПЦ) на челу са епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем, црногорска власт је одлучила да се обрачуна и са професионалним припадницима Војске Црне Горе српске националности. Разоружавши Србе, а наоружавајући Бошњаке и милогорце, уз терор који спроводи над СПЦ, црногорски председник као да призива и најављује повратак злослутних времена 90’их година прошлог века…

Према информацијама портала Ин4с, сви војници српске националности који су били распоређени на дужностима обезбеђења војних објеката и магацина, широм Црне Горе, усмено су обавештени да не долазе на посао до даљег, без икаквог образложења.

Реч је о дужностима која се обављају уз обавезно ношење задуженог наоружања и муниције. Они су, на тај начин, разоружани и послати кући, а на њихово место су, како су медији објавили, дошли припадници Војске Црне Горе црногорске и бошњачке националности.

За сада се Министарство одбране Црне Горе није оглашавало о том питању.

Медији наводе и да је министар одбране Предраг Бошковић, у више наврата, упутио директиву старешинама, да утичу по дубини на оне припаднике Војске Црне Горе који се изјашњавају као Срби, да промене своју националну припадност уколико не желе да буду одстрањени из службе.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here