Председник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић изјавио је данас да одређивање притвора председнику Борачке организације Српске Миломиру Савчићу показује да се закон којег је наметнуо бивши високи представник сада примјењује и да је дефинитивно отворен лов на Србе

Он је оценио да су пале све маске са Тужилаштва и Суда БиХ и да је то јасна порука српском народу да за њега нема ни суживота, нити живота на овим просторима.

  • Ако сваки човјек који каже неко његов убијен, или мучен у логорима, или прича о српским жртвама, буде процесуиран, затворен и проглашен криви – о чему онда можемо да причамо? О чему можемо говорити? – упитао је Носовић.
    Одлука о одређивању мере притвора председнику борачке организације Миломиру Савчићу је невероватна, изјавила је за РТРС предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Раилић.

Живковић Раилић је нагласила да је „ово је још једна потврда да је Суд и Тужилаштво БиХ политичка институција, а не институција која треба да проведе правду и правичност“.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар