Лидер Српске Деснице, Миша Вацић гостовао је у емисији „Добро јутро, Србијо“ на каналу телевизије Хепи на тему прославе празника Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

О недавној прослави празника Дана српског јединства, Вацић је рекао:

“Српство је васкрсло, коначно, у српској престоници на један такав начин. Пренос овог празника саботирао је РТС који није приказао све што је снимљено, у режији Драгослава Бокана, пре свега девојке у народним ношњама из свих српских земаља; Славоније, Далмације, Херцеговине, Црне Горе, Вардарске јужне Србије, Баната. Тим српским девојкама пар је српски гардиста, они иду у витешким униформа, униформама српске војске. Поносан сам што се обележава такав један догђај и постао празник. Надам се да ће се поред Србије и Републике српске он славити и у Црној Гори. Свако треба да се осећа поносним што живимо у време васкрслог српства када може на националној телевизији да се слободно говори српска реч.”

O недавним шокантним изјавама Ненада Чанка о поменутом празнику Вацић је рекао да је Чанак увредио цео српски народ, и не само он, већ и многи сепаратисти у његовим редовима.

“У Новом саду је пре неки дан био инцидент када је потпредседник ССП-а Брајан Брковић ишарао српску тробојку црном бојом. Не знам како то другачије да назовем него идиотизам, човек је аутошовиниста. Не желим да се враћам на Ненада Чанка већ да подсетим људе око простора за који он представља да је борац, аутономна покрајина је велика грешка анитсрпске идеологије југословенства и у будућности треба дасе укине.”

За крај Вацић је апеловао јавност и власт да се коначно подигне највећи јарбол са српском заставом, у инат свим србомрсцима.

Оставите Коментар