Гувернер Њујорка Ендру Куомо данас је званично оптужен за сексуално злостављање више жена.

Према извештају државног тужиоца који је данас подељен са јавношћу, најмање седам жена је оптужило Куома за сексуално злостављање, узнемиравање и недолично понашање.

Специјална комисија формирала је извештај на чак 165 страна, а у њему се наводи да је узнемиравао садашње, али и бивше запослене у америчкој администрацији.

Истовремено, Куомо се суочава и са истрагом у вези са неколико сумњивих смрти у старачком дому.

Чланови Демократске партије позвали су Куома да поднесе оставку на функцију и суочи се са последицама.

Током истраге, неколико најближих сарадника гувернера је испитано, како би се утврдио начин рада у његовој канцеларији и испитале оптужбе седам жена.

Комисија је дошла до закључка да су Куомо и његови сарадници створили токсично радно окружење, у коме је постојао страх, јер су користили методе застрашивања како би „узнемиравање постало уобичајена појава“.

„Гувернер Куомо сексуално је узнемиравао садашње и бивше државне службенице, тиме кршећи савезне и државне законе“, саопштила је комисија.

Независна комисија открила је како је Куомо малтретирао више жена, од којих су многе биле јако младе, тиме што их је „нежељено и недопуштено додиривао, љубио, грлио и упућивао неприкладне коментаре“.

Извештај је, према речима комисије, открио „дубоко узнемирујућу, али јасну слику и понашање које нагриза саму структуру и карактер америчке државне владе“. Како су даље навели, осветљена је неправда која је присутна на највишим нивоима власти.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар