Према сазнањима Инфорса, црногорске агентуре по региону шире гласине да је постигнут споразум Вучић-Ђукановић о спасавању туристичке сезоне у Црној Гори. Ријеч је, наиме, о намери да се уздрма улога председника Србије Александра Вучића у помоћи српском народу у Црној Гори, убаци црв сумње и посеје семе раздора између Срба у Црној Гори и званичне Србије. У овом моменту Србија се искључиво залаже за летовање својих грађана у Србији и спасавање туристичке сезоне Србије, преноси ИН4С.

Претходних неколико дана појачано је медијско присуство „релевантних“ туристичких радника из Црне Горе који представљају планове и програме рада за време летње сезоне. ИН4С подсећа да је у петак црногорска власт напокон отворила кафиће, ресторане и омогућила боравак на плажама.

Паралелно са овом активношћу, проверена „пера“ имају задатак да кроз конструисање лажи и дезинформација умање позиве Србије својим грађанима да летују у Србији.

У кампању укључен је и ИПСОС Црна Гора који се поново ставио на располагање режиму у Црној Гори и конструше наводна истраживања којима би се „затварале рупе“ у подметачинама.

Leave a Reply