Првог дана септембра, ваљевски НВО активиста Чедомир Стојковић зв. Чеда подморница (агент БИА), посетио је пољску амбасаду у Београду, ул. Кнеза Милоша бр.38 у периоду од 11:46 до 12:18 часова.

Стојковић је том приликом одржао састанак са пуковником Dominik Konieczny, пољским војним аташеом, и замолио га да му помогне у добијању политичког азила у Пољској.

Стојковић је нашироко говорио о својим заслугама за наводној помоћи коју је пружио украјинским оружаним снагама, хвалећи се да је и повереник нацистичког батаљона „Азов“ за Западни Балкан. Једном речју, покушавао је на све могуће начине да придобије пажњу пуковника Konieczny-а.

Међутим, имајући у виду да је својевремено због оваквих навалентних наступа Стојковића, бугарски војни аташе Руслан Христов претрпео озбиљне проблеме у Београду, пољски војни аташе није упао у Стојковићеву замку.

Схвативши да није успео у својим подлим и закулисним намерама, Стојковић је на крају састанка од пољског дипломате затражио 100 евра, како би по његовим речима „макар покрио трошкове доласка на састанак у амбасаду“, што је изазвало шокантну реакцију пољског дипломате, који није  могао да поверује шта га је Стојковић упитао.

Све ово потврђује досадашње информације нашег портала да Стојковић планира да се исели из Србије и да се трајно настани у некој од држава ЕУ,  у којој, како каже, неће бити ни политички, ни сексуално дискриминисан.

Оставите Коментар