Подршка Александру Лукашенку као легитимно изабраном председнику Белорусије је неизоставна.

Србија не сме заборавити да се пријатељи у невољи познају, а да је Лукашенко и више од пријатеља деценијама уназад, у прилог говоре његова братска дела према Србији.
Не морамо подсећати, када је реч о светским лидерима, да је он једини који је дошао и слетео под бомбардовањем у Београд 1999. године, током НАТО агресије.
Једини председник икада који је Србију изабрао као дестинацију за свој годишњи одмор је управо председник Лукашенко. Тако је приватно повео сина на Kопаоник, не би ли га упознао са лепотама наших планинских предела.

Па чак и када је Тадићева влада увела санкције Белорусији, Лукашенко није допустио да се тај изузтно штетан потез одрази на дугорочне односе са Србијом. Није чак ни узвратио истом мером.
Kада је у питању сарадња Србије и Белорусије, значај исте је огроман. Од наменске индустрије, трговинске сарадње – увоза и извоза, па све до споразума које је Лукашенко иницирао, а од неизмерног су значаја за нашу државу.
Поред легитимитета, да је прави владар говори чињеница да је Белорусија једина земља у Европи која није допустила приватизацију, долазак западне агентуре, масовне отказе и пљачкање сопственог народа.
Народ Србије мора знати да они који су нашу земљу хтели да униште, покушавају исто у Белорусији. Срамотној пропаганди и лажима, морамо стати на пут, подржати братски народ и бити активни у овој борби за истину.
Србија је има мали број правих пријатеља, а један од њих је доказано Александар Лукашенко – једини легитимни председник Белорусије.

Српска Десница апелује на Србе да гласно пруже подршку пријатељу у одбрани народне воље, демократије и суверенитета Белорусије.
Сами смо били жртва државног удара 2000.године и потоње пљачкашке приватизације која је уследила и масовног претварања радног народа у технолошки вишак и жртве транзиције. Поучени својим искуством треба да у свакој прилици поготово путем интернета јавности у Белорусији, али и целом свету поручујемо да је мир и успех за народ Белорусије могућ само одбране ли победу Лукашенка и сачувају своју државу сувереном.

Да живи српско-белоруско братство. Пријатељ се препознаје у невољи. Одбрана суверенитета државе је мост сарадње слободних нација.

Живела Србија !
Живела Белорусија !

Миша Вацић
Председник Српске Деснице

1 KОМЕНТАР

  1. Mora se podrzati Lukasenko ,Rusija se brani Belorusijom i Ukrajinom bas kao sto se ostatak Srbije brani na Nato EU vojskom okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji !
    Da je srece da Srbija potpuno okrene ledja EU clanstvu i udje u ekonomski,tehnoloski,industrijski,zdrastveni i vojni savez sa ODKB i vojnom silom oslobodi NatoEU OVK porobljenu 1999-2020 i jos uvek juznu Srbiju Kosovo i Metohiju. Sa svim izdajnicima,placenicima zapada nek sudi preki vojni sud.

Оставите Коментар