Следбеници Саше Јанковића на твитеру и групи подршке Саши Јанковићу дигли су хајку на руског амбасадора Чепурина због овог твита.

Подсећамо да је Саша Јанковић већ једном извређао и напао амбасадора Чепурина због подршке српским оптуженицима у Хагу. Сада његови следбеници и другосрбијанци поново дижу хајку на Чепурина. Саша Јанковић је једном изјавио и да би увео санкције Русији у складу са политиком Брисела!

Русија пружа подршку Србији око њених најважнијих националних интереса, а то су Косово и Метохија, Република Српска, наоружавање, обнављање железница Србије, стављање вета на резолуцију о Сребреници, помоћ при спречавању уласка тзв. Косова у УНЕСКО, Интерпол и друге међународне организације. Ми смо пре две године рекли да ће Србија од Русије добити авионе Миг 29 и они су у процесу модернизације тренутно. Добили смо Мигове на поклон, а платили њихову мдоернизацију испод тржишне цене са све најмодернијим наоружањем. У склопу тог уговора из децембра 2016. Русија ће поклонити ове или почетком следеће године 30 тенкова и 30 оклопних возила Србији. Пре пар дана је Мирослав Лазански потврдио да је са Русима договорено узимање ПВО система „Панцир“ и потврдио је да је Влада Србије одвојила новац за те системе. Он сматра да ће они стићи у Србију пре или током посете председника Путина 1. новембра. Надамо се и верујемо да је то истина.

Русија чува и Републику Српску. Русија помаже Републици Српској да се одупре свим покушајима дестабилизације и укидања. Српска је 9. јануара прошле године одлучила да одустаје од пута у НАТО и следи пут Србије и њене активне војне неутралности. То је у свом говору званично изјавио предедник Додик. Све је то могуће захваљујући великој подршци Русије. Србија и Русија су 2014. потписале уговор о обнављању српских железница чиме се користи руски кредит од 800 милиона евра којег је Русија дала Србији. Наша трговинска размена расте и то су потврдили председник Путин и амбасадор Чепурин да је трговинска размена до прошле године порасла за 15%. Србија и Русија од 2014. године држе заједничке војне вежбе „Словенско братство“ којима показујемо да наша активна војна неутралност значи сарадњу са свима па и са Русијом без обзира на притиске Брисела.

Фото: novosti.rs
Фото: novosti.rs

Уместо што непрестано напада Русију и руског амбасадора, за Сашу Јанковића је боље да објасни како га је генерал Аца Томић, бивши начелник Управе безбедности војске СРЈ предложио 2007. властима ДСС и ДС да буде заштитник грађана. И да објасни зашто је мењан закон да би он био изабран на то место. И да објасни зашто је Саши Радуловићу предлагао да направе паралелну службу безбедности у систему државе Србије. То су питања на које Саша Јанковић треба да одговори пре него нападне Русију и руског амбасадора.

Страница Српска дигитална иницијатива

Advertisements