Српска Десница прва је предала иницијативу да Клинички центар Ниш понесе име чувеног хирурга Миодрага Лазића, који је пре три дана преминуо од корона вируса. Српски народ је изгубио великог човека и доктора, који је за своје заслуге, као ратни хирург добровољац, одликован Орденом светог Саве од стране патријарха Павла.

„Доктор Лазић, мада га радије називам херојем јер је свој живот посветио спашавању српских војника током одбрамбених ратова на подручју Републике Српске Крајне и сарајевског ратишта, добио је бројна одлковања, кумовао је деци бораца које је спасао из мртвх, и пред крај своје професионалне каријере одлучио да опет буде у првој линији фронта, не размишљајући да ће овај пут положити свој живот“, истакао је председник Српске Деснице Миша Вацић, говорећи о покретању иницијативе да Клинички центар у Нишу понесе име овог храброг човека. „Уверен сам да ће надлежне институције усвојити предлог наше иницијативе, јер то би и доктор желео. На самом крају свог живота је рекао да неће да оде тихо, него онако какав је био читав живот. А то је храбар, одлучан, а пре свега јунак савременог доба. И као такав нас је задужио да се изборимо да медицинска установа у којој је спасио многобројне животе, изгубивши свој, носи његово часно име.“

Иницијативу да Клинички центар Ниш, понесе име доктора Миодрага Лазића, представници Српске Деснице упутили су надлежном министарству, односно министру здравља Републике Србије, Златибору Лончару.
У образложењу се наводи да Српска Десница иницијативу види као логичан чин свих залагања доктора Лазића, јер ће овај изузетан хирург остати уписан златним словима у историју српског народа и медицине, а о његовим многобројним племенитим делима сведочиће на хиљаде људи које је својим пожртвовањем, често и у немогућим условима спасио сигурне смрти.

Оставите Коментар