Како преносе медији, потпредседник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Црне Горе Милутин Симовић, иначе истакнути функционер Демократске партије социјалиста (ДПС), приликом посете Месној заједници Ћеклићи у Катунској нахији почетком августа, поред тога што је промовисао подршку Владе домаћој пољопривредној производњи, у далеко већој мери је лобирао и промовисао интересе своје партије, а што је црногорска Влада потом аматерски покушала да прикрије на свом сајту.

Глас јавности од кругова блиских врху ДПС сазнаје да је Симовић том приликом на крајње директан начин покушао да уцени мештане Ћеклића, истичући да подршка власти пољопривредним произвођачима зависи од њихове подршке ДПС, односно од формирања Владе коју би поново чинили ДПС и њени сателитски коалициони партнери. На овај начин, Симовић не само да је учествовао у директној злоупотреби државних ресурса у партијске сврхе, него је грађанима фактички послао поруку да, уколико не подрже ДПС на предстојећим изборима, слободно могу да пропадну!

Избори се неумитно приближавају, а појаве попут ове указују да ДПС све више и више губи компас. Стога преостаје да верујемо и надамо се да ће након 30. августа ова странка бити заувек онемогућена да упропашћује Црну Гору и уцењује њене грађане.

Leave a Reply