Србија ће у склопу војне сарадње са Русијом на поклон добити 30 тенкова Т-72, а колико је моћан овај оклопњак у реалним условима, показала је и вежба одржана на три полигона у Русији.

Руски тенкисти увежбавали су на тенковима Т-72 и Т-80 брзину реакције, односно за које време могу да погоде мету која се појављује само на тренутак. Мете које су биле удаљене од 700 метара до два километра, гађали су топовским гранатама и тенковским митраљезима. Циљ је био погодити што више мета, а вежба је одржана на три полигона, Албино, Головенки и Мулино у околини Москве.

#Видео Танкисты ЗВО проверяют скорость своей реакции, стреляя по внезапно появляющимся мишеням. Тренировки с экипажами Т-80 и Т-72Б3 проходят на полигонах Алабино, Головеньки и Мулино.Мишени, расстояние до которых от 700 до 2 тыс. метров, появлялись в зоне огневого поражения на короткое время. Задача танкистов – успеть попасть в наибольшее количество целей.Стрельба велась штатными снарядами из танковых пушек и из крупнокалиберных зенитных пулеметов. #Минобороны #ЗВО #Танкисты #Т80 #Т72Б3 #Учения #БоеваяПодготовка

Gepostet von Минобороны России am Sonntag, 9. Februar 2020

Србија би од Русије, поред шест „мигова 29“, требало да добије и 30 тенкова Т-72 и 30 оклопних возила БРДМ-2, од којих су неки већ стигли у нашу земљу.

„Мигови 29“ из руске донације, али и један тенк Т-72 који је стигао из Русије, били су звезде војне параде одржане прошле године у Нишу.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here