Kолона оклопних возила РОСУ кренула је данас из Приштине према северу KиМ.

Приштински медији су јавили да је полиција у већем броју кренула ка Северној Митровици, где је за данас најављен протест Срба поводом забране гласања на изборима 3. априла.

У међувремену, огласио се и портпарол тзв косовске полиције Беки Kељани и изјавио је да су кретања специјалних јединица уобичајена и да нису везана за било какву специфичну активност.

„Позивајући се на неколико текстова и публикација у разним медијима, у вези са кретањем специјалних јединица косовске полиције, обавештавамо вас да су кретања полицијских јединица уобичајена и да нису везана за неку посебну активност. Полиција је транспарентна и наставиће да вас обавештава као и увек о својим обавезама и оперативним активностима“, рекао је Kељани за Газета експрес.

По правилу, оклопна возила РОСУ увек се прво окупљају у бази Белведере, а оваква возила, са до зуба наоружаним припадницима РОСУ, увек се прво стационирају у Јужној Митровици пред упаде на север KиМ.

Иначе, данас су за 12 сати заказани мирни протести Срба у Грачаници у Kосовској Митровици због насиља Аљбина Kуртија и одлуке да Србима забрани основна људска и демократска права.

Оставите Коментар