Министарство одбране Русије објавило је снимке утовара интерконтиненталне балистичке ракете „Јарс“ у Козељској ракетној јединици у Калужској области.

„Ракета се инсталира у силос за лансирање помоћу специјалне транспортне и утоварне јединице. Сложене технолошке операције трају неколико сати“, навели су у Министарству.

Како су саопштили у Министарству одбране Русије процес је трајао неколико сати.

Козељска ракетна јединица у Калужској области је прва која је опремљена стационарним ракетним системом „Јарс“. Поновно наоружавање Ракетне војска стратешке намене укључује и стварање нове социјалне инфраструктуре.

„Спровођење планираних активности за 2021. годину које подразумевају поновно наоружавање Ракетне војске стратешке намене повећаће удео модерних ракетних комплекса стратешке намене и могућности за обављање задатака нуклеарног одвраћања“, додали су у Министарству.

Главна предност комплекса РС-24 „Јарс“ је то што ракета одједном може да понесе четири борбена блока од којих сваки има снагу од 300 до 500 килотона. Повећан је и домет који износи 12.000 километара. Поред тога, „Јарс“ има систем који му омогућава да лансира ракету из било које позиције на којој се налази и да се не везује за раније назначене позиције.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар