Поповић организаторима протеста слао мејлове са упутствима.

Игор Јакшић из покрета Народна јака Србија, који је иначе бивши члан Главног одбора СНС-а, обелоданио је да је оснивач и вођа Отпора Срђа Поповић покушао да се умеша у такозване “Протесте против диктатуре” који се ових дана организују у Београду и по градовима широм Србије.

Јакшић који је првих дана био на челу колоне, навео је да Поповић покушао да “подмити родољубе”, тако што му је слао мејлове “са одређеним упутствима”.
– Игоре, нашој организацији се свиђа што си преузео одговорност и стао на чело колоне. Прочитај ово па се чујемо брзо, контактираћу те ја – стоји у мејлу за који Јакшић тврди да му је послао Срђа Поповић, а испод којег је послат линк где му Поповић објашњава како и шта треба радити.

Јакшић за “Ало!“ каже да је сасвим очигледно да Поповић жели да потпуно преузме протесте.

– Kао што је и преузео до сада. Он је мислио да сам ја организовао протесте, да сам на челу, не знајући да сам ја само подржао народну иницијативу односно народни бунт, па је мени упутио тај мејл, да би се договарао са мном. Ја сам се дистанцирао од протеста када сам видео ко се све у њега укључио- каже он.И док из Центра за примењене ненасилне акције и стратегије (ЦАНВАС) Срђе Поповића тврде да Поповић нема никаве везе са мејловима који су послати, и да уопште није у земљи, аналитичари су уверени да Поповић итекако жели да се умеша, и овај мејл им се чини сасвим логичним.

– То је превише очигледан фалсификат, јер за почетак наведена је нетачна мејл адреса што се лако провери на сајту Kанваса. Ово је тема за Тужилаштво за високотехнолошки криминал којој ће овај случај бити пријављен – поручују Поповићеви сарадници.

Ипак, политички аналитичар Бранко Радун каже да је очигледно да Поповић али и остали чланови Отпора желе да се умешају у протесте, ако , како додаје, већ увелико нису.

– Уопште ми није чудно што је Срђа контактирао Игора Јакшића, вероватно је контактирао и друге, сигурно Јакшић није ни први ни последњи са којим је ступио у контакт. Ја сам уверен да је Отпор и Срђа на неки начин од почетка у целој овој причи. Тај мејл говори о томе да људи који су организовали обојене револуције и протесте по свету попут Срђе, слабили и рушили режиме, желе да се овај протест ради по тој истој матрици – објашњава Радун за “Ало!“.

Извор: Ало