Јована Нуредини Марковски, полазница Центра за полицијску обуку (ЦОПО), упутила је преко Информера јавно извињење свим грађанима Србије јер је на свом Фејсбуку поставила фотографију на којој рукама показује симбол орла, који користе шиптарски екстремисти и поборници идеје велике Албаније.

Јована, која је тренутно на пракси у Полицијској станици Раковица, истакла је да је спорна слика настала пре годину и по дана на Косову и да тада није знала шта представља симбол шиптарског орла.

– Ја сам држављанка Републике Србије и поносна сам на то. Рођена сам у Сремској Митровици, читав свој живот сам провела у Барајеву, у својој земљи, са својим народом. Моја мајка је рођена у Сремској Митровици, а пореклом је из јужне српске покрајине. Отац је Србин, пореклом из Македоније. Читава моја породица је одана Републици Србији јер је то наша држава – навела је Јована.

Према њеним речима, љубав према Србији је један од мотива што је одлучила да буде полицајац и што се пријавила на конкурс ЦОПО:

– Поносно носим заставу Републике Србије на униформи, а химну своје земље певам пуног срца. Као и сви држављани Србије, који воле своју земљу, радујем се свакој победи и са великим жаром бодрим наше спортисте на свим такмичењима. Спорна фотографија настала је пре годину и по дана, када сам била на свадби у Малишеву. У тренутку када је фотографија настала нисам знала шта симболично представља тај орао. Да сам знала, сигурно је да никада не бих показала такав симбол, а камоли окачила фотографију на друштвене мреже.

– Свесна сам да незнање није оправдање и желим да се извиним свима које сам на овај начин повредила и што сам несвесно нанела штету угледу полицијске професије. Имам потребу да јасно кажем да је Србија моја држава и да ћу учинити све да оправдам поверење које ми је указано и да ћу моћи часно да бринем о безбедности своје земље и њених грађана.

Подсетимо, Информер је недавно објавио шокантне фотографије полицајаца Јоване Нуредини и Бесфорта Јунузија из Прешева, који су на Фејсбук профилима отворено славили идеје велике Албаније, правећи рукама симбол шиптарског орла, упркос томе што су се заклели да ће бранити грађане и Уставни поредак наше земље. Јована се, очигледно, покајала, док се Јунузи није оглашавао тим поводом.

М. С.

Извор: informer.rs

Leave a Reply