Јуче је одржан четрдесетодневни помен легендарном специјалцу Николи Симићу Циги, који је преминуо после двонедељне борбе са вирусом корона.

Овог пензионисаног официра МУП Србије саборци али и сви они који су га познавали,  називали су првом и најчистијом беретком. Остаће упамћен као један од првих бораца  који су стали на браник отаџбине и неприкосновени командант Книнџи.

Увек у првим редовима, водио је и чувао главе својих бораца у многобројним акцијама, али је нажалост изгубио последњу изненадну битку са опаким вирусом.

Симић је био командант одреда Поскок, имао је највише борбених акција и искуства. Био је припадник МУП Србије, а у пензију је отишао као специјалац Противтерористичке јединице (ПТЈ). Симића је држава због његових заслуга више пута одликовала.

На његовом помену је говор одржао његов бивши саборац, пуковник Радојица Рајо Божовић, данас председник “ФК Зета“ у Црној Гори.

Он је, између осталог, преминулом Циги поручио да је за живота показао како се брани српска земља, која је наша, било да је у Книну, Србији или Црној гори.

Послушајте цео говор:

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар