Лицемерни јахач жуте апокалипсе и пулен Вука Јеремића, Борислав Новаковић, жали се на рушење новосадске „светиње“ Спенса манипулишући полуинформацијама, а истовремено прећуткује своја недела из прошлости! Захваљујући жутој цензури, мало је познато да су током његове власти, 2003. године, преорани гробови жртавама фашизма на Алмашком гробљу, наводи се у саопштењу покрета „Наш крај“.

– Овај самопрокламовани бескомпромисни бранитељ „светиња“ и скупљач потписа за њихову „одбрану“, морао би се сетити да је управо он пре 15 година дириговао багерима који су због пар метара пута, који је могао ићи и другом трасом, прекопали гробове невиних жртава које су убили Хортијеви фашисти, али и вечна почивалишта „Црвеноармејаца“, ослободилаца, због чега је реаговала и амбасада Белорусије. Ако он пати од амнезије и заборавља своја недела, на његову жалост, пола милиона грађана Новог Сада добро се сећа свега што је чинио, без трунке кајања – истиче се у саопштењу ове организације и подвлачи се како је „посебно лицемерно да Бора Новаковић скупља неке потписе, имајући у виду да га од таквог срамног подухвата тада нису спречили потписи хиљаде Новосађана, укључујући и физичке блокаде појединих активиста, попут Николе Алексића који су телима стајали на путу багера“.

– Тада је страначка полиција била талац његове неразумне политике и политике његових сабораца, па су склањали оне који су спречавали да преко костију мртвих извуче још који проценат провизије у дилу са својим сумњивим пословним партнерима са којима је нелегално направио милионе у корупционашким аферама. Такав човек данас прича о моралу – закључује се у саопштењу.

Advertisements