Посланик коалиције НАДА у Скупштини Србије Александар Јерковић изјаво је да је расформиран посланички клуб те коалиције и да је формиран нови у коме неће бити покрета „Нема назад, иза је Србија“.

Јерковић, члан покрета „Нема назад, иза је Србија“ који је био део коалиције НАДА, наследио је мандат од оснивача и председника тог покрета Божидара Делића који је преминуо у августу ове године.

Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да је приликом доласка на јучерашњу седницу парламента сазнао да тај покрет није више део посланичког клуба.

„Политика господина Милоша Јовановића, председника Демократске странке Србије, у последње време постаје изузетно збуњујућа, недефинисана. Од када је ушао у скупштину, све снажније хвали, а све тише критикује режим Александра Вучића“, навео је Јерковић.

Навео је да је пре неколико дана добио „претећу поруку од Јовановићевог најближег сарадника“ и оценио да председник Нове ДСС „дугује објашњење грађанима који су гласали за коалицију НАДА због генерала Делића и обезбедили прелазак цензуса“.

Kоалицију Национално-демократска алтернатива (НАДА) формирали су Демократска странка Србије (ДСС), која је у међувремену променила име у Нова ДСС, Покрет обнове Kраљевине Србије (ПОKС) Војислава Михаиловића и више од 20 удружења и покрета.

Оставите Коментар