Нека се исти критеријум примени и у Србији

Покрет социјалиста затражио је данас да се сви који су „упали у Скупштину“ 5. октобра 2000. године „пронађу и казне“ наводећи да су ОЕБС, НАТО, ЕУ, САД, затражили да сви који су упали у зграду македонске Скупштине буду откривени и кажњени те да се исти критеријум примени и у Србији

– Покрет социјалиста тражи од Владе Србије и председника Вучића да исти критеријум примене и у Србији. Ово је прилика да и ми поступимо по закаснелим, али исправним препорукама НАТО-а, ОЕБС-а, ЕУ-а, САД-а и да пронађемо и ка знимо све који су упали у Скупштину 5. октобра, све који су је опљацкали и запалили, тукли политичке неистомишљенике, отимали оружје из станица полиције, пребијали полицајце који су радили свој посао, запалили РТС, линчовали новинаре – наведено је у саопштењу ПС.

Фото: Reuters

Како кажу „и накнадна памет је памет“ те да је, ма колико закаснела била реакција медународне заједнице, ипак добродошла.

– Ако је насиље у Македонији погрешно и кажњиво, онда и насиље у Србији мора бити кажњено, без обзира када се десило – саопштава ПС.

Извор: srbijadanas.com