Чланица Одбора за међународне послове Државне думе Русије Елена Пањина је, коментаришући став бившег заменика министра за привремено окупиране територије Украјине Јурија Гримчака који је позвао на припремање војске за употребу оружја у циљу ослобађања Донбаса, изјавила да ће се такав покушај завршити крахом украјинске државности.

„Постоји велика вероватноћа да ће се трећи покушај освајања Донбаса завршити крахом украјинске државности. После тога неће бити никаквог Минска 3“, рекла је Пањина за Спутњик.

Према њеним речима, „кијевски режим је већ два пута покушао да реши сукоб војним путем“, оба пута то се завршило неуспешно.

„Сваки пут када су се покушаји заузимања Донбаса завршили срамним фијаском, кијевски режим постајао је помирљивији, потписивани су Мински споразуми. Садашњи су, иначе, већ други по реду“, објаснила је посланица.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Раније је бивши заменик министра за привремено окупиране територије Украјине Јуриј Гримчак рекао да Кијев треба да размотри опцију војног ослобођења Донбаса након избора за Државну думу Русије. Гримчак је своју изјаву поткрепио чињеницом да учешће Руса који живе у Донбасу на изборима за Државну думу говори о намери Москве да припоји ове земље.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је саопштио да истовремено поседовање руског и украјинског држављанства неће спречити становнике Донбаса да учествују на изборима за Државну думу.

У јулу прошле године у Донбасу су ступиле на снагу додатне мере за осигурање прекида ватре. Ове мере подразумевају потпуну забрану отварања ватре, размештање оружја у насељима и њиховој близини, офанзивних, извиђачких и диверзантских дејстава. Осим тога, предвиђају дисциплинску одговорност за кршење прекида ватре. Наредбе о прекиду ватре које садрже мере за његово одржавање морају бити на снази све док се сукоб не реши у потпуности.

Оставите Коментар