Премијер Здравко Kривокапић затражио је комплетан списак лица којима је у време владавине ДПС Мила Ђукановића забрањен улаз у Црну Гору, сазнаје „Блиц“.

Извор „Блица“ из Владе Црне Горе каже да то значи да ће Kривокапић и његов кабинет, укинути забрану уласка у Црну Гору особама са списка међу којима су књижевник Матија Бећковић и певач Владо Георгијев.

Црногорски премијер затражио је према нашим сазнањима и комплетне информације везане за списак „забрањених по мери Мила“.

  • Премијер Kривокапић хоће да изврши увид у разлоге одлука о забрани. Он изражава сумњу да су ти разлози оправдани, законити и утемељени на чињеницама. Посебно, је то извесно за списак на коме су уметници и књижевници – каже извор „Блица“ из Владе Црне Горе.

Одлука о слободном уласку у Црну Гору за лица са Миловог црног списка, могла би бити донета већ у наредних неколико дана.

Једна од одлука о забрани донета је још новембра 2018. године а Управа полиције ЦГ навела је лица која како су рекли „угрожавају националну сигурност Црне Горе“. Тада је забрањен улазак како је наведено српским интелектуалцима. Прелазак државне границе осим Бећковићу, ускраћен је и историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и српском политичару и правнику Дејану Мировићу. Полицијским старешинама на свим граничним прелазима је достављен списак особа које ни случајно не смеју да уђу у земљу.

Августа ове године, црногорска Управа полиције вратила је певача Владу Георгиева са граничног прелаза Ситница, „због забране уласка у Црну Гору“. Њему је забрана уручена на граници са Црном Гором на основу члана закона који се односи на странце.

  • Господо, на граници ми је уручено решење забране уласка у Црну Гору! Разлози су националне и унутрашње безбедности – написао је певач, иначе, пореклом из Херцег Новог и додао да је овај поступак „дно дна“.
  • ДПС и овакво обрачунавање са Србима… На здравље вам и на образ – нагласио је тада Георгијев.

Оставите Коментар