Командно особље свих ваздухопловних формација и војних јединица Јужног војног округа (ЈВО) започело је летове током зимског периода обуке. Ове обуке одликује најновија ваздухопловна техника, у првом реду вишенаменски ловци Су-30СМ, хеликоптери Ми-28Н, Ка-52 и други.

Искусни пилоти су имали више од 150 налета на којима су увежбавали најсложеније елементе борбене и акробатске обуке. У лошим метеоролошким условима, команданти оперативно-тактичких и специјалних ваздухопловних јединица ноћу су изводили полетање и слетање, пилотирање над воденом површином на малим и ултра малим висинама, гађање копнених циљева и пуњење горивом у ваздуху, наводи се у саопштењу прес-службе руског Министарства одбране.

Припадници армијских ваздухопловних јединица летели су у облацима при минималној видљивости.

Приказали су и своје професионалне вештине у интеракцији са јединицама за управљање летењем на аеродрому и на полигону приликом извођења полетања, слетања, као и употребе ваздухопловног наоружања.

Посебна пажња посвећена је увежбавању заједничких акција копнене контролне групе и посада у случају ванредних ситуација у ваздуху. Укупно, током командних летова, пилоти Јужне војне области провели су у ваздуху најмање 300 сати.

Оставите Коментар