Разлог је наводно могућност отказивања послушности у појединим редовима полиције. Kонтактирано је више незваничних извора из врха Управе полиције (УП) али нико од њих ову информацију није ни потврдио нити демантовао.

Ова специјална јединица корене вуче још из 1999. године када је на Kосову стигла Цивилна полиција УНМИK-а (ЦИВПОЛ), са циљем да обучи локалне полицијске снаге. Већ 2002. године у Приштини је формирана претеча РОСУ јединица, тзв. Регионална јединица за улични криминал (РЦСУ). Након проглашене независности, име је промењено у Специјална оперативна јединица (Њесиа Специале Оперативе – ЊСО), које се и данас користи.

ФОС је јуче објавио информацију да постоји група политички инструисаних хулигана који планирају београдски сценарио у Подгорици због чега се очекују веће мере обезбеђења, сазнаје фосмедиа.ме.

У међувремену се огласила и Влада Црне Горе која негира ове информације и могућност било какве интервенције косовске полиције на територији Црне Горе.

1 KОМЕНТАР

  1. To ne moze biti , niko u C.G. niti jedan pravoslavac nece gledati da nas narod arnauti ubijaju. Siptar uzas, siptar uzas, mnogo pravoslavaca su oni ubili ..evo i po C.G. ubijaju policajce i nikom nista
    Nazad siptari

Оставите Коментар