Предводник војвођанских аутономаша, човек који прижељкује каталонски сценарио на северу Србије и најпознатији политички опортуниста у Србији, лидер странке која је статистичка грешка на српској политичкој сцени данас је оптужио Русију да стоји иза убиства Оливера Ивановића.

Није тешко погодити ко је у питању.

Реч је о сорошоиду Ненаду Чанку.

„Колико ја умем да читам политику“, рекао је пријатељ Хашима Тачија и Карлос Пуџдемона, „дестабилизација Балкана иде у прилог Русији, јер она на тај начин добија могућност да се прикаже као мировњачка страна која може да среди и смири ситуацију, а да заузврат међународна заједница „зажмури“ на Крим и Донбас и да прихвати узурпацију делова украјинске територије.“

Уперивши прстом у Москву и дајући објашњење тог свог потеза Чанак је хтео да се представи као „врсни познавалац глобалних политичких процеса“ и да „неупућенима“ (читај: „назадним националистичким силама“ које нас према његовом мишљењу „вуку назад у мрачне деведесете“) објасни шта и ко се заиста крије иза атентата у Косовској Митровици.

Али урадио је нешто сасвим супротно. Само је (по ко зна који пут већ) показао колико му је мило када делује против државних и националних интереса земље која га „лебом храни“.

Оволику количину манијакалне русофобије, политичког лицемерја, безличности и слугеранства према Бриселу и Вашингтону још нисам видео. Рекао би човек да овакво намерно дезавуисање јавности, извртање чињеница, пласирање глупости и бесмислица и хронично одбијање да се прихвати нова геополитичка реалност у свету тешко да може ико да испољи.

Али би погрешио. Таква особа ипак постоји. То је Ненад Чанак.

Добро је што овакви и њима слични никада неће бити у позицији да руководе Србијом. Јер у том случају од ње не би остао ни камен на камену; престала би да постоји као држава и то преко ноћи.

Данијел Игрец

Извор: patriot.rs