Шеф посланичког клуба ДФ-а Славен Радуновић најавио је данас да ће тај савез тражити изјашњење од Уставног суда и покренути опозив председника Црне Горе Мила Ђукановића.

Радуновић је рекао да је Ђукановић прекршио Устав изјавама везаним за своје разговоре са министром спољних послова Ðорђем Радуловићем и његовим односом према кандидатима за амбасадоре.

Ђукановић је данас током обраћања на Цетињу саопштио да они који су били против обнове независности немају морално право да траже сагласност државе Црне Горе да буду њени представници.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Радуновић је казао да је Ђукановић овом изјавом прекршио Устав и основна људска права одређених људи.

  • Мисли се на амбасадоре и људе који 21. маја нису гласали за независност Црне Горе. Грађани ове државе који су учествовали на једном изјашњавању, плебисциту због тога како су се изјаснили не могу да обављају јавну функцију у земљи у којој је Мило Ђукановић председник и шеф режима 30 година – казао је Радуновић.

Он је цитирао Устав Црне Горе у којем се, између осталог, каже да су сви пред законом једнаки без обзира на било какву посебност или лично својство.

Радуновић је рекао да је ово најексплицитнији вид кршења људских права од када је уведено вишестраначје.

  • Ово је врхунац дрскости који не би смео да се заврши на начин да Мило Ђукановић настави да обавља ову функцију. Очекујем најозбиљније реакције свих институција у Црној Гори, невладиних организација као и дипломатског кора – навео је Радуновић.

Радуновић је казао да ће пробати да анимирају 25 посланика, колико је потребно да би се покренуо опозив, јер је ÐукановићЂукановић овом изјавом показао да он није председник свих грађана.

Leave a Reply