Најреалнији сценарио за Украјину у блиској будућности је да се ова земља подели на неколико делова. Штавише, то би се могло догодити у наредних годину дана.

Ово мишљење је изнео украјински политиколог, Васил Вакаров, у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“, на ТВ каналу Русија-1, према којем данашња Украјина више неће бити иста земља.

„У ствари, то више није Украјина коју памтимо, где смо живели. Нема Крима, нема Донбаса, нема више делова Херсонске и Запорошке области. Они нису овде, и не постоји визија како да се то заустави.“, изјавио је политиколог.

Тренд је, према његовим речима такав, да ни у Украјини ни у иностранству, где украјински стручњаци имају прилику да разговарају о ситуацији, нико и не говори о будућности Украјине.

Штавише, о њеној будућности се не разговара унутар земље, јер је шеф државе Владимир Зеленски, више пута изјавио, да не може бити и неће бити, никаквих мировних преговора и споразума са Русијом. После сличне изјаве америчког председника Џоа Бајдена, постало јасно да то није став Кијева, па чак ни колективног Запада, већ Вашингтона.

Оставите Коментар