Бивши председник градског већа Лублина Јарослав Пакула изјавио је да би званична Варшава требало да преиспита свој став према украјинском конфликту.

Пакула, коме је мандат истекао четири дана пре него што је ракета пала на пољско село и убила два мештанина, рекао да је очигледно да је ракета била украјинска као и да је због тога влада у Варшави требало да пошаље поруку Кијеву, а не да “прича бајке”.

– Наравно да је ово украјинска ракета. Наравно да је ово провокација украјинских власти- навео је Пакула на свом фејсбук профилу.

– Ракета није могла да буде испаљена 100 км у супротном правцу случајно- додао је он.

Према његовим речима, циљ украјинске провокације је био да се добро заплаши ЕУ и тако придобије шира подршка захтевима Украјине да им се пошаље још оружја.

– Уместо да јавности прича бајке, пољски председник је требало да каже украјинском председнику Володимиру Зеленском да Варшава више неће трпети такво понашање Кијева- навео је пољски политичар.

– Апелујем на вас да размислите о позицији Пољске у вези овог рата с обзиром на то да је црвена линија поново пређена- закључио је Пакула.

Оставите Коментар