НАТО ће одговорити на размештање руских ракета „Кинџал“ у Калињинграду, изјавио је заменик министра одбране Пољске Војцех Скуркевич.

– Наши потези, након консултација са савезницима из Алијансе, биће адекватни свим претњама и дејствима Руске Федерације – рекао је он.

Скуркевич је нагласио и да је сарадња у оквиру НАТО кључна за осигурање безбедности Пољске.

– Те гаранције су на снази и наши партнери ће испунити све своје обавезе што су констатовали и остале чланице НАТО, као и председник САД Џозеф Бајден – казао је он.

Подсетимо, како је претходно саопштило руско Министарство одбране, у Калињинградску област пребачена су три МиГ-а 31 са хиперсоничним ракетама „Кинџал“ у оквиру стратешког обуздавања, и они ће бити на борбеном дежурству 24 сата.

Русија од 24. фебруара спроводи војну операцију у Украјини. Председник Русије Владимир Путин је рекао да је задатак операције „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Према његовим речима, крајњи циљ операције је ослобађање Донбаса.

Руска војска је заједно са снагама ДНР и ЛНР у потпуности заузела територију Луганске Народне Републике и значајан део Доњецка, укључујући Волноваху, Маријупољ и Свјатогорск, као и целу Херсонску област, Азовске области Запорожја и део Харкова.

Оставите Коментар