Пољски посланик из владајуће странке Права и правде Доминик Таржинцки поручио је да ће његова земља послати јасну поруку радикалним муслиманима да не могу да захтевају права која Европљани немају у Саудијској Арабији.

Представник владајуће странке истиче да у исламским земљама постоји уражена нетолреанција према хришћанима, па да имајући у виду да је ношење крста забрањено у Саудијској Арабији по истом принципу треба забранити ношење вела муслиманкама у Пољској.

Како наглашава Таржинцки однос запада са исламским светом је у овом тренутку веома нестабилан, наводећи да постоје планови из теократске Саудијске Арабије да се почне са масовном изградњим џамија у престоници Пољске Варшави.

„Радо ћемо то прихватити, одмах након што они дозволе да Пољска сагради катедралу у Саудијској Арабији“ рекао је посланик.

„Ствари су веома једноставне, или смо једнаки, као партнери, једнаки као људска бића-или они мисле да су бољи од других људи“ нагласио је посланик владајуће странке.

Таржинцки је такође поручио да је бурка опасна је представља вид камуфлаже за бомбаше самоубице, оне који силују децу и параван за оружане пљачке и наводи да она треба да буде забрањена из безбедносних разлога, јер је то већ пракса у многим земљама Европе као што су Аустрија, Данска и Француска. Поређења ради Србија и даље није забранила ношење Бурке упркос њеној претњи по безбедност грађана и аргументима да се ради о сексистичком одевном предмету који дискриминише жене.

„У Немачкој и Шведској они захтевају да носе бурку под изговрима демократије и слободе вероисповести, то су лепе речи које ништа не значе у стварности“ рекао је Доминик Таржинцки истичући да те исте земље имају проблем са самоубилачким нападима које врше радикални исламисти.

Ми нећемо правити исте грешке као Белгија, Француска, Немачка и сличне државе. Уколико се муслиманима не свиђа централна Европе, нека иду у Саудјску Арабију, тамо ће имати третман какав желе – подвукао је посланик.

Таржинцки је скренуо пажњу западне јавности у дуелу са познатом либералном новинарком Кети Њуман о илегалној миграцији. Када је рекао да је Пољска примила укупно нула миграната на шта је поносан, истичући да они неће примати муслимане, али је земља отворена за мирну миграцију и да су примили велики број Украјинаца.

Доминик Таржинцки је нагласио да је то разлог зашто његова земља нема терористичке напада као оне државе које су одлучиле да приме мигранте.