Особама у Пољској које живе у истосполним заједницама биће забрањено усвајање деце, чак и као самцима, према предлогу владајуће националистичке странке којој је антигеј политика важан део политичке платформе.

Пољска већ брани истосполним паровима да заједно усвајају децу. Но, неки су то заобилазили тако што је један партнер усвајао децу као самац. То се сада забрањује.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Припремамо измену по којој људи који живе с особом истог пола неће моћи усвојити дете, дакле хомосексуални пар неће моћи усвојити дете“, рекао је заменик министра правосуђа Михал Војцик.

Агенције које проверавају усвојитеље мораће да посвете „посебну пажњу“ је ли особа која жели да усвоји дете у хомосексуалној вези, додао је.

Пољски удар на геј права, који следи и Мађарска, довели су Варшаву и Будимпешту у сукоб с ЕУ која две бивше комунистичке државе критикује и због кршења независности правосуђа, антимигрантске политике и других питања.

У последње две године више од стотину градова и места у Пољској прогласило се „ЛГБТ-фри зонама“. ЕУ је одговорио претњом да ће им ускратити средства из ЕУ фондова, а влада је понудила да ће им то надокнадити.

Европски парламент би у четвртак требало да гласа о резолуцији која би целу ЕУ прогласила „ЛГБТ слободном зоном“. У резолуцији пише да су „ЛГБТ права људска права“.

Владајућа пољска странка Право и правда (ПиС) сматра да су геј права претња римокатоличком начину живота у земљи.

Оставите Коментар