Помен за дечака мученика Слободана Стојановића (12) и сву невино настрадалу децу служен је данас на месном гробљу у Дрињачи.

Слободан Стојановић је страдао пре 28 година када се, након што је избегао са родитељима, вратио у своје село да одвеже пса који је остао у дворишту и више се није вратио.

Његово тело пронађено је у јами у засеоку Бајрићи у Новом Селу код Зворника, а идентификован је ДНК анализом, након чега је сахрањен на гробљу у Дрињачи 27. јула 1992. године, а тачан датум његове смрти никада није утврђен.

Према налазима патолога Зорана Станковића, дете је свирепо убијено – стомак му је био пререзан у облику крста и имао је видне повреде главе.

  • Сваког 27. јула осећамо велики бол и тугу што се састајемо тужним поводом на Слободановом гробу. Био је невин, како то само деца могу бити, а живот на земљи је окончао на најсвирепији могући начин. Надамо се да више ниједна мајка неће заплакати као што је Десанка Стојановић оплакивала свог сина јединца и да ћемо имати довољно разума и снаге да памтимо његову жртву и достојно чувамо успомену – рекао је надлежни свештеник Мићо Бабић који се захвалио свима на доласку и давању на важности чину помена, посебно у овим тешким условима због вируса Ковид 19.

2 KОМЕНТАРА

  1. Spavaj, sine, da sam kako mogla da budem tamo i da te avojim golim životom zaštitim.. Sada imam sina od 12 godina, a i ti bi sad imao decu, posao, psa… Bog zna zašto si svojom patnjom nas iskupio.

Leave a Reply