„Свиђа ми се што је одмах изашао из кола није му ни дозволио да приђе застави. Тако се брани застава браћо,мада није ми ни чудно,пошто смо познати да никад наша застава није заробљена у рату“, гласе неки од коментара

Рат у Украјини дигао је цео свет на ноге, а геополитичка ситуација се мења из часа у час.

И док се политичари препуцавају, људи на истоку Европе гину, а по леђима обичног народа у земљама које нису обухваћене ратом „пуцају“ поскупљења из дана у дан.

Да је конфликт између Руса и Украјинаца попримио већу димензију сведоче и поделе људи широм планете на ову и ону страну – на оне за и оне против.

Неретко на друштвеним мрежама наилазимо на оштре полемике, фотографије или снимке у којима особе исказују и бране своје мишљење о актуелној ситуацији у Украјини.

Некада то прерасте и у насиље, а један такав снимак објављен је на Твитеру.

Видео је настао у Атини где су, како се наводи, Украјинци или они који су у јавности пружали подршку украјинском народу помешали српску са руском заставом.

Наиме, Србин који је био барјактар на свадби, како то обичај и налаже, истакао је заставу Србије, али су окупљени мислили да је у питању застава Русије, те су тај чин, како се претпоставља, схватили као отворену провокацију.

Мушкарац је пришао возилу из којег се виорила српска застава и насрнуо на возача. Возач је изашао и узвратио ударац нападачу, а онда је уследила права макљажа насред пута.

На снимку се може видети да је нападнути мушкарац у борби имао добру технику и јак кроше, те је оборио свог нападача.

Међутим, до ескалације је дошло када се обрачуну придружио још један мушкарац који је бранио нападача, а убрзо се ту створила и полиција с намером да смири страсти.

Грађани који су се окупили како би истицањем украјинских застава пружили подршку једној од страна у актуелном рату посматрали су овај инцидент.

Многи корисници Твитера оставили су коментаре испод ове објаве:

„Да је у Србији неко би га избушио трофејним парабелумом. Kроз ноге да не квари весеље“;

„Kако се брани застава, стати, гледати записивати“;

„Брат заставник је био спреман на њих десет да крене, а камоли на овог јадника“;

„Па ђе ћеш на БАРЈАKТАРА, будало!!!! О маму им ј**м ненормалну“;

„Свиђа ми се што је одмах изашао из кола није му ни дозволио да приђе застави. Тако се брани застава браћо,мада није ми ни чудно,пошто смо познати да никад наша застава није заробљена у рату“, гласе неки од коментара.

Оставите Коментар