Најбољи начин да своје животне идеологије изнесемо без размишљања о могућим несугласицама је да својим животом ‘ширимо’ добра дела.

Битно је причати о часним и моралним стварима како би стекли унутрашњу снагу, а још је важније да своје речи претворимо у дела. И највећи непријатељ ће бити поучен нашим примером, уколико радимо паметне ствари. Нема цену топла реч од једне баке, када јој уступимо место у аутобусу. Нити се било чиме може купити искрен осмех детета коме је пажња поклоњена. Највеће је задовољство када смо захвални за оно што имамо, јер многи чезну за животом какав ми живимо.

Будимо захвални за сваки оброк који имамо, за кров над главом и топлу воду. Док сви ми често занемаримо ова блага која поседујемо, у многим светским земљама су деца гладна, и пресрећна уколико данас наиђу на гутљај чисте воде.

Предлажем да свако од нас изађе на улице свога града, и макар једну особу која проси нахрани. Осећај након тога никакав аутомобил нити скупоцени сат не може заменити. Зато, хајде да ценимо што нам је дато, да би многи кренули добрим делима да ‘шире’ своју животну идеологију, поучени нашим примером.

Будимо адекватан пример.

Андрија Поповић

Оставите Коментар