Братска организација из Црне Горе „Михољски збор” и наша организација организују прикупљање средства за помоћ пострадалима од катастрофалног земљотреса у Сирији.

Званично саопштење амбасаде Сирије у Београду је да једино новчана средства можемо прикупити, јер за осталу материјалну помоћ не постоји опција да се пренесе услед чињенице да је та земља под санкцијама Западних земаља.

„У име Амбасаде Сиријске Арапске Републике захваљујемо вам на подршци коју сте упутили и спремности да помогнете. Како због санкција Сирији није могуће отворити наменски рачун у банци за потребе слања новчане помоћи , Амбасада вас обавештава да је у просторијама амбасаде организовано прикупљање новчане помоћи.

Амбасада се извињава али добра у виду лекова, хране, ћебади, санитета није могуће примити јер исти не могу бити послати за Сирију, такође због санкција. Сви који желе да допринесу и донирају новац могу да посете Амбасаду Сиријске Арапске Републике у Београду у улици Сердар Јола 12, током званичног радног времена амбасаде, радним даном од 08ч до 15ч.
Амбасада ће организовати званичну евиденцију донација након издавања званичне признанице.
Захваљујемо се на вашој помоћи.
Срдачан поздрав.”

Позивамо све људе добре воље да се прикључе овој хуманитарној акцији у складу са својим могућностима и помогнемо колико је страдални народ у Сирије.

Протеклих дана смо сведоци ужасних слика разрушених целих градова.

Уз консултације са оцем Луком, Михољски збор ће прикупљати средства до 17.02.2023., а наша организација ће прикупљати средства до 23.02.2023.

Средства можете уплатити на следеће жиро рачуне:

Уплате из Црне Горие
530-53463-62 НЛБ банка
Прималац: НВО Михољски збор
Сврха уплате: Помоћ угроженом становништву Сирије

Уплате из Србије
340-11013053-38 ЕРСТЕ банка
Сврха уплате: Помоћ угроженом становништву Сирије

Уплате из дијаспоре
ПејПал: [email protected]
Сврха уплате: Помоћ угроженом становништву Сирије

Наше мало је некоме много!

Оставите Коментар